Processing Project – User Testing and User Feedback

In the last post I showed my final design for my Processing piece, the next step for the iterative design process is to put the piece I have made in the foyer of Weymouth house to see how the public react to it. The space I will be displaying my project in is essentially a hallway where people walk through to get to their lectures or do work in the media labs. This space is a good space to display an interactive piece of Processing because, the people walking through do media related subjects and will be interested in the displayed piece. Relating back to the Dorset poster assignment, the Processing piece works in the exact same way of trying to find the best place to put it and also, gauging how people react to it when they see it.

Testing in the space

space

This is the view of when you walk into the foyer. It is an open space where many different forms of media are displayed. From assessing how people act in the space from my Dorset assignment, I have learnt that the people walking through do engage with the things around them. I decided to put my interactive piece nearer the entrance so people will instantly see it as they walk in and wonder what it is.

2015-01-26 04.14.38

Above is where I had my interactive piece displayed. It was right near the entrance. I saw one person walk in and interact with the piece to see what it was about.

2015-01-26 04.15.33

He then went closer to it to see what it did.

Jan 26, 2015 04_33.2

From this we can gather two things. He saw the interactive piece from a distance and then he was attracted to it and gave it a closer look. The piece did exactly what I hoped it would do which is to display the webcam as a retro theme. Another person was leaving and it caught his attention:

Jan 26, 2015 04_33

 

From these two people’s reaction, we can gather that the display took their interest. However, one of the main drawbacks of the code I used which wasn’t an issue on my computer was that the size of the screens of the foyer were bigger than my computer screen. This caused a problem because when I tried to change the sizing of the piece, it did not work. So maybe this could be why they got closer to the screen to properly see what was going on. To find out what they really thought, I stopped and asked them. Luckily they were compliant and gave me some feedback.

Feedback

The feedback I gained from these two people, Alex and Callum, was very constructive and they had some valid points about my project.

Callum said that:

“I liked the positioning of the piece as it caught my attention as soon as I walked in. However, I was disappointed I couldn’t interact with it anymore than I already was.”

Alex said that:

“I thought it was a game to begin with, that’s why I got closer to see if I could interact with it. However, I could not interact with it in that way, which was a bit of a shame. Although saying this, when I first saw it, it sparked my memory of being younger and playing old games. Also, now I have a craving to play my old games!”

Overview of testing and feedback

The testing in the foyer was overall a good experience. Although I had already seen people view something in the foyer, this being my Dorset poster, I haven’t seen how people interact with something in the space. However, I would of preferred to use a space that was a bit smaller as I think my point would of got across a lot easier if it was in a smaller environment as opposed to the one it was in for this project. In conclusion, I am pleased with how my interactive piece was perceived by the public.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s